RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Mahler: III. szimfónia - vezényel: Eliahu Inbal

Mahler: III. szimfónia - vezényel: Eliahu Inbal

Mahler 1896-ban befejezett, egész estét betöltő szimfóniája a műfaj történetének legnagyobb szabású alkotása.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 20. szombat, 19:30

Hangokba foglalt világ. Nemcsak szép, erőteljes és kifejező muzsika, hanem izgalmas program is társul hozzá: mindegyik tétele mögött más-más gondolati háttérrel, ember és természet egységét metaforikus színességgel hirdetve: Pán ébredése, a nyár eljövetele, a mezei virágok és az erdei állatok meséje, az ember létkérdésein filozofáló mély vallomás, játékos-harangozós zene angyalhangú gyermekkaron, fináléjában nagy a szerelemzenével. Az 1947-ben született dirigens jól ismeri ezt a világot, hiszen maga is osztrák; az Orquesta Sinfonica de Bilbao egykori zeneigazgatója, a késő romantika elismert karmestere nem ismeretlen a hazai közönség előtt sem, hiszen egyike volt azoknak, akik felléptek a budapesti Operaház 2014-es Májusünnepén.

Műsor:

Gustav Mahler: III. szimfónia d-moll       

Közreműködik:

Schöck Atala ének

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Antal Mátyás)

a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkara (karigazgató: ifj. Sapszon Ferenc)

Günter Neuhold karmester

 

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Számít-e a múzsa csókja, és egyáltalán mi az? Honnan és hogyan jön a zene, a szöveg, és minden, amit nem a „józan ész” hoz létre, de ami nélkül az életnek semmi értelme?

Ajánló


JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia,…

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!