RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Magony Trió és Csizmadia Anna

Magony Trió és Csizmadia Anna

A formáció 2012-ben alakult, a hegedűs-trombitás Kovács Ferenc zenei vezetésével, aki a magyar etno-jazz régóta ismert szereplője és a hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb egyénisége. Zeneszerzőként kezdettől fogva a kísérletezésre való törekvés és a hagyományostól merőben eltérő megközelítés jellemezte. Műveiben a kortárs jazz és a magyar népzene letisztult fúzióját hozza létre.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 7. kedd, 21:00

Csizmadia Anna, a vajdasági Kupuszinából származó fiatal tehetség, aki hagyományörző népdalénekesként már több elismerésben és díjban is részesült, határon innen és túl egyaránt. 2012-ben a „Fölszállott a Páva” népzenei vetélkedő által vált ismertté, a szóló ének kategória győzteseként. 2014-ben Junior Príma díjat kapott. Sikereit jelzi többek között, hogy folyamatosan koncertezik Lajkó Félix új folk műsorával, miközben első saját, autentikus népzenei világát tükröző lemezén is dolgozik.

Az énekesnő és a hegedűs-trombitás találkozásából - az egymást inspiráló közös munka eredményeképpen - nagyon izgalmas zenei anyag született, mely Anna dalok címmel 2015-ben jelent meg a Gramy Records gondozásában. A korongon szerepelnek kedvenc népdalok teljesen új hangszerelésben, illetve népzenei gyökerekből kiinduló, de a műfajok határain átlépő Kovács Ferenc szerzemények is. Ezek remekül illeszkednek Anna saját zenei világába, aki számára izgalmas feladatot kínált, hogy eddigi hagyományőrző szerepköréből kilépve egy kicsit más területen is megcsillogtathassa tehetségét. Kovács Ferenc triójának közreműködőit több évtizedes közös zenei pályafutás és töretlen barátság köti össze. Mindketten kivételes művészek, Balogh Kálmán cimbalmos hangszerének világhírű képviselője, műfajokon átívelő repertoárral, míg a bőgős Gayer Ferenc elsősorban a Budapest Ragtime Band rendkívül aktív vezetőjeként ismert.

A koncerten elsősorban az Anna dalok lemez anyaga szólal meg.

Közreműködik:

Kovács Ferenc - hegedű, trombita, ének
Balogh Kálmán - cimbalom
Gayer Ferenc - nagybőgő
Csizmadia Anna - ének

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!