RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Lili bárónő

Lili bárónő

Huszka Jenő – Martos Ferenc: LILI BÁRÓNŐ

operett

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 27. csütörtök, 18:00

Mit is jelent a szó: operett? Eredetileg kis opera, "OPERÁCSKA", melyben zenés és prózai részek váltakoznak, nagyszerű muzsikával fűszerezve. Az operett a vidámság és a csúfondáros jókedv jegyében született, kigúnyolva az operák merev pompáját, igazi szórakozást nyújtva a közönségnek.

Miért szeretünk még operettet nézni? Mert minden lehetséges benne, ugyanúgy, mint a mesékben. Együtt lélegezve a szereplőkkel, lehetünk hercegek, grófok, bárók. Ha szegények vagyunk meggazdagodhatunk, álruhát ölthetünk, szerepek mögé bújva minden kívánságunkat valóra válthatjuk. Természetesen a szerelem is főszereplő minden operettben, és egy kis konfliktus árán ugyan, de végül minden tisztázódik benne, mindenki megtalálja a párját, a szerelmesek egymáséi lesznek ... és "boldogan élnek, amíg meg nem halnak", pontosan úgy mint a mesékben.

Mindezek az elemek megtalálhatók a Martos Ferenc által írt Lili bárónőben is, remek muzsikával, szórakoztató karakterekkel, melyeket mai világunkban is ismerhetünk, nagyszerű játéklehetőséget nyújtva a színészeknek. Remélem, a közönség is élvezni fogja ezt a jókedvű játékot, legalább annyira, mint a létrehozói.

Egerben mindig is nagy hagyománya volt ennek a műfajnak. Kiváló képviselői, mint Olgyai Magda, Bókai Mária magas színvonalú előadásokhoz szoktatták az egri közönséget.

Mi is folytatni szeretnénk ezt a nagyszerű hagyományt, mert ellentétben a közhiedelemmel, operettet jól játszani bizony nagyon nehéz. De a siker mindig feledteti az előadás létrejöttéig megtett út nehézségeit.

Rendező: Dávid Zsuzsa

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!