RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Kobajasi Kenicsiró és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Kobajasi Kenicsiró és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Egy este Dvořákkal: szláv dallamosság, összetéveszthetetlen harmóniafordulatok, amelyek úgyszólván a zeneszerző védjegyének számítanak, érzelmek és indulatok sajátos keveredése. Két mű a szimfonikus irodalom legnagyobb favoritjai közül, két rendkívüli muzsikussal, két generáció képviseletében - ezt ígéri az este.







 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 27. péntek, 19:30

Ha van külföldi karmester, aki tiszteletbeli magyarnak tekinthető, Kobajasi Kenicsiró (1940) bizonyosan az. A japán muzsikus 1974-ben aratott elsöprő sikert a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyén, s vált varázsütésre a magyar közönség dédelgetett kedvencévé. Művészetének rajongói azóta is töretlenül hűek hozzá: valahányszor visszatér, zsúfolásig megtöltik a hangversenytermet.
Várdai István még nem is élt Kobajasi első budapesti diadalai idején, hiszen tizenegy évvel később, 1985-ben született. Fiatal kora ellenére ma ő a világ egyik legünnepeltebb csellistája, akivel mindenki boldogan muzsikál együtt, legyen szó versenymű előadásáról vagy kamarazenéről. Várdai biztosan megtalálja majd a közös hangot Kobajasival is, hiszen a zene nyelve nemcsak nemzetközi, de a generációkat is összeköti. Dvořák Csellóversenyéről elég annyit mondanunk: sokan ezt tartják minden gordonkakoncert közül a legjelentősebbnek. A zeneszerző nagy mentora, Brahms így sóhajtott föl: „ha tudtam volna, hogy csellóra ilyesmit lehet komponálni, magam is megpróbálkoztam volna vele”.
Az 1889-ben keletkezett VIII. szimfónia az egyetlen a szimfóniák közül, amelynek sikerült kiszabadulnia az Újvilág-szimfónia hatalmas árnyékából: az érzéki hangszerelésű mű csupa báj és kellem, könnyedség és nosztalgia - de az erőt és határozottságot sem nélkülözi.

Műsor:

Dvořák: h-moll gordonkaverseny, op. 104, B. 191
Dvořák: VIII. (G-dúr) szimfónia, op. 88, B. 163

Vezényel: Kobajasi Kenicsiró

Közreműködik:
Várdai István - cselló

Ajánlatunk


Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Ajánló


Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!