RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Kézdy Luca: Deep Diving / Jazzműhely

Kézdy Luca: Deep Diving / Jazzműhely

Van egy tévhit, mely szerint a hegedű nem igazi jazzhangszer, sokkal jobban illik a népzenéhez vagy a klasszikus repertoárhoz. Ha ezt Kézdy Luca, a magyar jazz középnemzedékének első számú hegedűse hallaná, biztosan élénken tiltakozna. Ő ugyanis pontosan tudja, hogy hangszere szinte bármelyik műfajba remekül beleillik, csak megfelelően kell bánni vele.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 29. szerda, 20:00

Kézdy Lucának ez sikerül is: előbb döntős és közönségdíjas lett a Magyar Rádió 2006-os jazzhegedű-versenyén, majd olyan, egymástól igen eltérő stílusú zenekarokban kamatoztatta tudását, mint a német-magyar experimentális HunD Link Projekt, vagy éppen a Nigun, illetve a Free Style Chamber Orchestra. Legszemélyesebb zenei elképzeléseit saját együtteseiben valósította meg: mindenekelőtt a férjével, Szesztay Dávid basszusgitárossal alapított Santa Diverben, valamint a Szendőfi Péter ütőssel duóban formált Sequence-ben.
Luca, aki magyar és külföldi fesztiválok egész során lépett fel sikerrel, különböző összeállítású zenekarokkal érkezik a Müpába. Hangversenyére állandó művésztársain kívül meghívta az Ocho Macho társaságból ismert Mike-ot, azaz Gotthárd Mihály gitárost, valamint a korábban az Ektarban és a Rubái Trióban éneklő, Hamid Drake-kel és Karafiáth Orsolyával lemezt készítő Tóth Evelint (aki bölcsészként kezdte, akárcsak Luca), illetve az olasz jazzélet egyik kimagasló alakját, az eddig tizenkét saját lemezt publikált Stefano di Battista alt- és szopránszaxofonos virtuózt. És míg szól a zene, a háttérben Kézdy Luca fotói peregnek - egyazon léleknek egy másik dimenzióból előhívott rezdülései.

Rendező: Müpa

Kézdy Luca: hegedű, effektek
Szesztay Dávid: basszusgitár
Szegő Dávid, Szendőfi Péter: dob
Gotthárd Mihály: gitár
Tóth Evelin: ének

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!