RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Képzőművészeti kalandozások - Pagonyok, lizsék és virányok - Görbe Márk előadása

Képzőművészeti kalandozások - Pagonyok, lizsék és virányok - Görbe Márk előadása

Képzőművészeti kalandozások
Görbe Márk művészettörténész előadássorozata

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 13. csütörtök, 18:30

Barabás, Lotz, Munkácsy, Feszty – néhány fénylő állócsillag a XIX. századi magyar festészet egén. A hazánk egyik aranykorát, a magyar kultúra egyik legtermékenyebb időszakát felelevenítő előadássorozat az ő pályafutásukat is bemutatja. Ez a kor számos művészeti stílustörekvés párhuzamos jelenlétének időszaka: a romantika szenvedélyessége keveredik a biedermeier kedélyességével és a historizmus ünnepélyességével. Ekkor válik egyetemes rangúvá képzőművészetünk, épül ki művészeti intézményrendszerünk, és ünnepeljük fényes külsőségek között a honfoglalás ezeréves évfordulóját is. Az érdekes történetekkel fűszerezett vetített képes előadások ebbe a különleges korba nyújtanak élményteli bepillantást.

2018. szeptember 13., csütörtök 18.30
Pagonyok, lizsék és virányok – A XIX. századi magyar tájképfestészet
Az előadáson a hazai tájképfestészet aranykorába teszünk kirándulást. Utazásunk Kisfaludy Károly romantikus hevületű műveitől Szinyei Merse Pál forradalmi, plein-air alkotásain át báró Mednyánszky László filozofikus töltetű tájképeiig tart. Együtt kalandozunk Markó Károllyal Visegrád romjainál, Ligeti Antallal Capri szigetén és Brodszky Sándorral a Balaton partján. Szemkápráztató naplementék, harsogó zöld, buja lombok és pucér nimfák várják azokat, akik részt vesznek ezen a képzeletbeli kéjutazáson.

Jegyár: 800 Ft
Nyugdíjas/diák/pedagógusjegy 600 Ft, valamint terézvárosi lakosoknak: 400 Ft

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!