RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Joyce DiDonato és az Il Pomo d’Oro Zenekar

Joyce DiDonato és az Il Pomo d’Oro Zenekar

A zene természeténél fogva alkalmas egymással szembeállított jelenségek bemutatására. Elsőként a mozgalmas és ábrázoló szellemű barokk stílus kamatoztatta ezt a lehetőséget. Azóta számtalan ellentétpárral szembesülhettünk operákban, kantátákban, szimfonikus és kamaraművekben. Most a háború és a béke világába pillanthat a Müpa közönsége.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 19. kedd, 19:30

A kiváló amerikai koloratúrmezzo, Joyce DiDonato korunk egyik legünnepeltebb operadívája - vokális tudásának színvonalát és előadó-művészetének erejét mi sem érzékelteti jobban, mint az, hogy rendkívüli népszerűségét még hasonló hangfajban tevékeny pályatársa, Cecilia Bartoli mellett is meg tudja őrizni. Egy DiDonato-koncert légkörének közvetlenségéről, szuggesztivitásáról a Müpa közönsége is meggyőződhetett már, amikor az énekesnő a kiváló Il Complesso Barocco kíséretével, Királynők - drámák címmel adott elő barokk áriákat 2013 novemberében, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Most ismét tematikus koncerttel érkezik - kedveli a műsor-összeállításnak ezt a logikáját -, egy nem kevésbé kiváló együttes, a Maxim Emelyanychev vezetésével működö Il Pomo d'Oro társaságában. Háborúban és békében - Harmónia a zene közvetítésével (In War and Peace - Harmony through Music) című műsoruk hátterében azonos programú közös lemezük áll, melynek célja a nagy barokk szerzők zenéje segítségével bemutatni a régi korok emberének harcias és békés arcát. A műsor drámai és lírai egyszerre - és persze mindvégig igen erőteljesen ábrázoló szellemű. Operahősök elevenednek meg előttünk, a maguk elrettentő vagy épp követendő példájával ösztönözve arra a zenehallgatót, hogy a külvilág harcai közepette keresse lelke benső békéjét.

Műsor:

Händel: Jephta - No. 20: Scenes of horror, scenes of woe, HWV 70
Leo: Andromakhé - Prendi quel ferro, o barbaro!
De Cavalieri: La rappresentatione di anima e di corpo - Sinfonia
Purcell: g-moll chaconne, Z. 730
Purcell: Dido és Aeneas - When I am laid in earth (Dido búcsúja), Z. 626
Händel: Agrippina - No. 87: Pensieri, voi mi tormentate, HWV 6
Gesualdo: Tristis est anima mea
Händel: Rinaldo - Lascia ch'io pianga mia cruda sorte, HWV 7a
Purcell: Az indián királynő - They tell us that You mighty powers, Z. 630
Händel: Zsuzsanna - Crystal streams in murmurs flowing, HWV 66
Händel: Julius Caesar Egyiptomban - Da tempeste il legno infranto, HWV 17
Arvo Pärt: Da pacem Domine
Händel: Rinaldo - Augelletti, che cantate, HWV 7a
Jommelli: Attilio Regolo - Par che di Giubilo

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

A SZINDRA TÁRSULAT előadása üzenet a mai fiataloknak, hogyan veszíthetjük el egymást, és magunkat egy fesztivál mámorában.

Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!