RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


I Musici di Roma hangversenye

I Musici di Roma hangversenye

A „Zenészek” (I Musici) Rómából jönnek, ezért gyakran I Musici di Róma néven is emlegetik a világhírű, 2017-ben megalakulásának 65 évfordulóját ünneplő együttest.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 14. csütörtök, 20:00

Az együttes a tavalyi koncert hatalmas sikere után ismét eljön Miskolcra Rómából, hogy újra meghódítsák és lenyűgözzék a Bartók Plusz Operafesztivál közönségét. Műsorukban Rossini, Puccini, Mascagni művei mellett Dvořáktól és Sosztakovicstól is szemezgetnek.

Olaszok lévén ők nyitottak utat a világban a 18. századi itáliai zenének, ők tették Vivaldi Négy évszak című művét a világ koncertrepertoárjának leghíresebb zeneművévé. Olyan világhírű zeneszerzők írtak számukra zenét, mint Nino Rota, Valentino Bucchi vagy Ennio Morricone. Az idén 65 éves együttes a mai napig azt a világszínvonalat jelenti, amelyet az őket hallgató karmester, Toscanini így fejezett ki: „Nem, a zene nem hal meg”.

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!