RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


"Hódolat a Mesternek"

"Hódolat a Mesternek"

Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész és Kathy-Horváth Lajos hegedűművész improvizációs estje  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 10. péntek, 19:00

Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas, a Nemzet Művésze, világhírű jazz és kortárs zongoraművész-zeneszerző. Kathy-Horváth Lajos Érdemes Művész, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia rendestagja (Salzburg), hegedűművész-zeneszerző. A két művész immáron 45 éve játszik együtt, számos televíziós és rádiós lemezfelvételt készítettek közösen.

Az egyik legrangosabbnak mondható közös duó lemezük One Braith címen jelent meg, amellyel Kurtág György, Pierre Boulez, Ligeti György valamint Ötvös Péter előtt tisztelegnek. A lemez megjelenése hatalmas siker volt, valamint nagy elismerés jelentett számukra, hogy a fent említett művészek magukra ismertek a zene megszólaltatásakor.

Az est különlegessége Kathy-Horváth Lajos különleges játéka, melyben egyedülállóan szólaltatja meg az elhangolt vonós hangszereket. Szakcsi Lakatos Béla és Kathy-Horváth Lajos improvizációi az előadások alkalmával megkomponáltnak tűnnek, de mégis megismételhetetlenek.

Muzsikájuk felejthetetlen élményt nyújt a hallgatóságnak.

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!