RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Hét utolsó szó, Budapest Sound Collective, vez: Dubóczky Gergely, Km. Kerekes Éva, Mácsai Pál

Hét utolsó szó, Budapest Sound Collective, vez: Dubóczky Gergely, Km. Kerekes Éva, Mácsai Pál

Dubóczky Gergely kezdeményezése nyomán és vezényletével a Budapest Sound Collective előadásában került sor arra az ősbemutatóra (2014), amelyen Haydn A Megváltó hét szava a keresztfán című darabját Esterházy Péter hét betétszövegével adták elő.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 9. vasárnap, 19:00

Nádler Istvánt Haydn műve vizuálisan régóta foglalkoztatta. A téma egyetemes volta és annak belső törvényszerűségei vezették arra a felismerésre, hogy a képi, formai gondolkodásnak is ezt kell követnie. A hét szót tanításként értelmezve dolgozta fel, amelyben az én belső fejlődése során a hét szó erejét megértve stációkon keresztül halad, míg eljut arra a szintre, ahol külső segítség nélkül is kapcsolatot tud találni az örök, az egyetemes mező terét kitöltő, mindenható erővel. A tanítás hét szava felekezetektől és vallástól függetlenül minden ember számára lehetőség. Lehetőség arra, hogy istenkép és istenhit nélkül transzcendencia-élményben legyen része.

2017. április 9-én a darab tartalmához kiváló keretet adó Templomtérben a Dubóczky Gergely vezette Budapest Sound Collective Kerekes Éva és Mácsai Pál közreműködésével ismét előadja Joseph Haydn művét Esterházy Péter szövegével. A mű inspirációjára született Nádler István hét festményből álló sorozata, melyeket – a zene, szöveg és kép egységét megteremtve – a hangverseny alatt láthatnak a nézők. Nádler István sorozatát a koncertet követő két hétben, 2017. április 11 és április 23. között a Kiscelli Múzeum Templomterében tekinthetik meg az érdeklődők.

Ajánlatunk


vígjáték két részben

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!