RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


György Ádám zongoraestje - pódium jegyek

György Ádám zongoraestje - pódium jegyek

György Ádámot a nemzetközi kritika korunk egyik legkiemelkedőbb Liszt-játékosaként tartja számon. A New York-i Carnegie Hall háromezer fős koncerttermét négyszer töltötte meg szóló zongoraestjeivel. Ezúttal a Zeneakadémia Nagytermében a magyar közönséget kápráztatja el virtuóz zongorajátékával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 28. kedd, 19:30

A 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarugó Európa-bajnokság nyitóünnepségén a helyszínen 60 ezren, míg a tévé képernyők előtt 300 millióan kísérték figyelemmel játékát. A szingapúri nemzeti televízió főműsoridőben sugározta koncertjét a budapesti Zeneakadémiáról, a BBC Radio3 élőben közvetítette hangversenyét, de a CNN amerikai hí́rtelevízió is többször tudósított koncertjeiről. 2016-ban Magyarország köztársasági elnöke György Ádám zongoraművész részére a magyar komolyzenei élet figyelemreméltó tehetségeként elért nemzetközi és hazai sikerei, valamint zenei örökségünk népszerűsítését szolgáló művészete elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta.György Ádám koncertjein egyszerre képes megszólítani közönségét ismert dallamokra épülő improvizációival, valamint a klasszikus repertoár legösszetettebb műveivel. Ez a kettős karakter teszi művészetét még különlegesebbé. Zeneakadémiai koncertjén Chopin és Liszt művei mellett, izgalmas, saját műveire és feldolgozásaira épülő meglepetésekre is számíthat a nagyérdemű.

Műsor:

Három improvizáció Keith Jarrett stílusában
Chopin: cisz-moll mazurka, op. 6/2
Chopin: a-moll mazurka, op. 17/4
Chopin: c-moll noktürn, op. 48/1
Liszt: 2. (E-dúr) legenda – Paolai Szent Ferenc a hullámokon jár
Chopin: 2. (b-moll) scherzo, op. 31

Közreműködik: György Ádám (zongora)

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!