RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Gyárfás István Trió: Cartoon Jazz – Lemezbemutató koncert

Gyárfás István Trió: Cartoon Jazz – Lemezbemutató koncert

Gyárfás István (Gyafi) több, mint 30 évvel ezelőtt alapította első gitár-bőgő-dob összeállítású trióját, amely azóta is folyamatosan működik. Olyan külföldi szólistákkal játszottak együtt, mint Joe Murányi, Carol Cass, Sidney Ellis, Agostino DiGiorgio, Tommy Vig, Bosko Petrovic, Eldad Tarmu, Kim Hutchcroft vagy Herbie Mann.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 7. péntek, 21:00

Korábban öt lemezük jelent meg (Live at the Jazz Café, Midnight in Pest, Tale, Nairobi Romance és Old Amsterdam), olyan szólisták közreműködésével, mint Deseő Csaba, Fábián Juli, Fekete István, Regős István, Szalóky Béla, Tűzkő Csaba, Winand Gábor vagy az amerikai szaxofonos, Big Red Ron.

A trió legfrissebb, Cartoon Jazz címmel a napokban megjelent lemeze ismerős rajzfilmzenéket dolgoz fel. Gyafi így nyilatkozott az anyagról: „E lemez elkészítésekor egy eddig kiaknázatlan kincsesbányából merítettünk, a magyar animációs film zenei remekeiből. Ki ne ismerné ezeket a fülbemászó, tréfás, időnként fanyarul disszonáns dallamokat? Hisz már egy fél évszázada dúdoljuk, fütyörésszük, szeretjük őket!

A felvételek során törekedtünk a dalok eredeti karakterének megtartására úgy, hogy a bennük rejlő poénok továbbra is süssenek. Persze az se baj, ha valaki közben bennünket is felismer…
Először Pethő Zsoltot, egyik legkiválóbb szerzőnket kerestem meg, aki igencsak lelkesedett az ötletért. Azt mondta: “Gyafi, nyugodtan használjátok a dalaimat. Biztos vagyok benne, hogy jó lesz!” Sajnos ő már nem érhette meg a lemez megjelenését, így ezzel az anyaggal szeretnénk többek között az ő zenei nagysága előtt tisztelegni.”

2013-ban Gyárfás Istvánt választották az év jazz gitárosának a jazzma.hu, a legrangosabb magyar jazz-szaklap olvasói, 2014-ben és 2015-ben pedig ugyanott a kritikusok szavazásának győztese lett. 2016-ban a mind a kritikusok, mind az olvasók és a jazz-muzsikusok is egyaránt őt választották az év gitárosának. Munkásságáért 2015-ben a legrangosabb szakmai életmű-díjjal,a Szabó Gábor díjjal tüntették ki.

Közreműködik:

Gyárfás István - gitár
Oláh Zoltán - nagybőgő
Cseh Balázs - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!