RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Gombóc Artúr, a nagy utazó
9

Gombóc Artúr, a nagy utazó

Egy reggel látja ám Gombóc Artúr, hogy az égen köröznek a madarak, meg a villanydróton gyülekeznek, meg a háztetőn sorakoznak, aztán: huss! – elrepülnek Afrikába…” Ő is szeretne, de a túlsúlyától nem tud repülni. Most akkor mi lesz?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 10. szombat, 11:00

Csukás István - Szitha Miklós: Gombóc Artúr, a nagy utazó

„Minek örült a legjobban Gombóc Artúr? A csokoládénak! Igen, Gombóc Artúr a világon mindennél jobban szerette a csokoládét. Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta, mint aki éjjel-nappal ezen töri a fejét: a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a lapos csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon. És mi volt a legnagyobb bánata Gombóc Artúrnak? Hogy minden hiába, mert csak hízik, csak kövéredik, csak dagad, pedig keményen és összepréselt csőrrel fogyókúrázik!... Aztán egy reggel látja ám Gombóc Artúr, hogy az égen köröznek a madarak, meg a villanydróton gyülekeznek, meg a háztetőn sorakoznak, aztán: huss! – elrepülnek Afrikába…” Ő is szeretne, de a túlsúlyától nem tud repülni. Most akkor mi lesz?

Csukás István maga dolgozta át a Játékszín fölkérésére a népszerű klasszikus meséjét, s mindehhez nagyszerű színészek, különleges ütős-hangszerekkel kísért dalok és Sajdik Ferenc-ihlette látványvilág társul!

Szereposztás:
Gombóc Artúr......................... VIDA PÉTER / VADÁSZ GÁBOR
Esernyőmadár........................ ERDÉLYI TIMEA
Sipirc, a macska..................... KOVÁCS VANDA
Téglagyári Megálló Kutya....... FICZA ISTVÁN / GERNER CSABA
Nulla Kilométerkő................... SZŐLŐSKEI TIMEA
Füttyös Rezső........................ DOLMÁNY ATTILA
Sofőr, Masiniszta, Pilóta......... VASS GYÖRGY
Madárkák................................ PAZSICZKI Máté, CZÉGÉ Dóra, GULYÁS Vivien, KALÓ Kristóf,
                                                 KOLTAI Vivien, MAKOFKA Blanka, HORVÁTH Fanni

Alkotók:
Zene: Szitha Miklós
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Díszlet- és jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
A látvány ihletője Sajdik Ferenc
Videó effektek: Dicső Dániel
Koreográfus: Vida Gábor
Ügyelő: Skrabán Judit, Petyi János
Súgó: Dobos Erika, Sajben Anita
Rendezőasszisztens: Petyi János, Skrabán Judit
Rendező: ZSURZS KATI

„Van benne minden, ami kell: kedves, kék, kövér Gombóc Artúr (Vida Péter eszköztelen, éppen ezért szerethető előadásában), egy majdnem madár esernyő (akit Erdélyi Tímea alakít, méghozzá kitűnően és viccesen), egy kicsit túl sokat nyávogó, gyáva macska (Kovács Vanda), egy jó szimatú és igen művelt, bár némiképp túljátszott eb (Gerner Csaba) és még sokan mások (madarak, sofőrök és a Nulla Kilométerkő).
Az előadás látványvilágát Sajdik Ferenc ihlette és Kovács Yvette Alida valósította meg – gyönyörűen. Zsurzs Katalin rendező pont annyit tett hozzá az egyszerű és könnyen követhető szöveghez, amennyire szükség volt.”

Az előadás hossza 2 óra 5 perc, egy szünettel.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!