RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Friedrich Wilhelm Murnau: Der letzte Mann - Filmkoncert Karol Beffa zenéjére / CAFe 2018

Friedrich Wilhelm Murnau: Der letzte Mann - Filmkoncert Karol Beffa zenéjére / CAFe 2018

Filmkoncert Karol Beffa zenéjére

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 9. kedd, 19:30

Közreműködik: Karol Beffa – zongora, Filip Presseisen – orgona, Budapest Sound Collective

Vezényel: Dubóczky Gergely

 

Az 1958-as Brüsszeli Világkiállításon a világ tizenkét legjobb filmje közé választott 1924-es német némafilm egyszerű, hétköznapi történetet mesél el egy idős szállodai portásról, mégis számos tekintetben úttörő alkotás volt. A film rendezője a hangsúlyt a színészi játékra és a szereplők lelki motivációit közvetítő, a figurákat intim közelségben mutató képekre helyezte. A felújított változathoz a francia zeneszerző és zongoraművész, Karol Beffa komponált új zenét.

Beffa rendkívül sokoldalú muzsikus, zeneszerző, zongoraművész és tanár. Zenetudománnyal is foglalkozik, doktori értekezését Ligeti György zongoraetűdjeiről írta. Kompozícióit a világ számos helyén játszották, olyan együttesek mutatták be darabjait, mint a Cambridge Voices, a Francia Rádió Filharmonikus Zenekara, a Lyoni Nemzeti Zenekar, a Szentpétervári Filharmonikusok, a Londoni Szimfonikusok vagy a Brémai Kamarazenekar. Több műfajban alkot, ezidáig 15 játékfilmhez írt zenét.

A mű a BOZAR és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál felkérésére született, ősbemutatójára az UFA Film Nights keretében került sor.

Támogató: Európai Unió – Kreatív Európa Program

Partnerek: BOZAR, Bertelsmann Brussels

 

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a vonatablakból észrevesz egy titokzatosan vonzó, fiatal nőt...

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!