RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Folklór előadás/Folklore show  - Magyar Állami Népi Együttes
3

Folklór előadás/Folklore show - Magyar Állami Népi Együttes

A Magyar Állami Népi Együttes az egyik leghíresebb népi együttes Magyarországon.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 15. kedd, 20:00

1951-ben alakult azzal a céllal, hogy Magyarország és a magyar lakta területek zene, tánc és öltözködési kultúráját valamint közösségbeli magatartását megismerje, tanulmányozza, magáévá tegye és ezeket az értékeket magas művészi fokon közvetítse a magyar közönség és a világ közönsége felé.

Fennállásának több, mint öt évtizede alatt az Együttes teljesítette nemes feladatát, életre keltette és színpadra vitte a magyar nép gazdag kultúráját. A gazdag, színpompás repertoár az Együttest egyben a világ legtöbbet utazó együtteseinek rangjára emelte. Az 50 év alatt az Együttes 4 világrész 44 országának színpadain lépett fel és több mint 7,5 millió nézô elismerését vívta ki. Az utóbbi években az Együttes különleges érdeklődést keltett az USA- ban - ezt bizonyítja a Columbia Artist háromévenkénti, három hónapra szóló meghívása - és a Távol-Keleten egyaránt.

Az Együttes 34 táncosból, 14 tagú cigányzenekarból és egy 5 tagú népzenei kis zenekarból áll. A rendkívül gazdag repertoár autentikus táncanyagra épül, a koreografiák közül néhány elzárt falvak féltve őrzött kincseit dolgozza fel, évszázadokra visszanyúló mozgásanyag felhasználásával. Az öttagú kis zenekar hagyományos hangszereken játszik és a variációkban gazdag magyar népzenét teljes pompájában a legmagasabb művészi szinten mutatják be. A Oláh Jenő vezette világhírű cigányzenekar a zenekari kíséret mellett önálló zenekari darabokat is elôad, gazdag repertoárjuk olyan magyar és nemzetközi klasszikusokat szólaltat meg, mint Liszt, Bartók, Kodály és Brahms. A külföldi és vidéki fellépések mellett a Magyar Állami Népi Együttes évi 90-100 előadást tart Corvin téri székházában, a Budai Vigadóban. Fellépéseik a nem csak a Budai Vigadóban tekinthetőek meg, a híres litvárosi kaszinóban - a Duna Palotában- is fellépnek az év folyamán.

VIP kategória:

Amennyiben VIP szolgáltatásunkat választja, a 90 perces Folklór előadásunk előtt egy 30 perces idegenvezetésen vehet részt saját idegenvezetővel. A túra során rengeteg érdekes információval, elképesztő történetekkel tárulnak fel Ön előtt a Duna Palota múltjának titkai.
A VIP csomag továbbá tartalmaz egy pohár pezsgőt, egy ajándék fényképet, valamint az oda-vissza transzfert Budapesten belül.
Amennyiben szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást, kérjük az alábbi e-mail címre  írja meg telefonszámát, illetve lakhelyét.

office@ticket.info.hu

Ajánló


Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!