RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Festival de la Francophonie - Daniel Erdmann’s Velvet Revolution (D/F/UK) - BMC lemezbemutató koncer

Festival de la Francophonie - Daniel Erdmann’s Velvet Revolution (D/F/UK) - BMC lemezbemutató koncer

Közreműködik: Daniel Erdmann - szaxofon, Theo Ceccaldi - hegedű, Jim Hart - vibrafon
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 1. szombat, 21:00

A berlini, de családjával Reimsben élő szaxofonos, Daniel Erdmann 2015-ben új triót hozott létre Théo Ceccaldi kiváló fiatal francia hegedűssel és brácsással, akit 2014-ben a francia Jazz Magazine „reveláció” jelzővel illetett, illetve Jim Hart angol vibrafonossal, az európai színtér egyik legkeresettebb zenészével. Daniel Erdmann erre a nagyon különleges felállásra teljesen új darabokat komponált. A trió az Opusban tartott tavaly május 14-i koncertjét követően a BMC stúdiójában felvette debütáló albumát, mely a short moment of zero g címmel az ősszel jelent meg a BMC Records gondozásában. A lemezről a francia és a német sajtó egyaránt elragadtatással számolt be.

Daniel Erdmann 1983 óta játszik szaxofonon. Tanulmányait 1999-ben fejezte be a berlini Hanns Eisler zenei főiskolán, majd 2001-ben elnyerte a Francia-Német Kulturális Tanács ösztöndíját. Azóta Párizs és Berlin között ingázik. Erdmann szinte mindenfelé fellépett már világszerte, köztük Berlin, Párizs, New York, Lisszabon, Rotterdam jelentős fesztiváljain, és számos CD-felvételen működik közre. Saját neve alatt megjelenő albumait az Enja Records, az ACT és az Intakt kiadók gondozzák. Társalapítója és tagja a Das Kapital triónak, mely 2014 januárjában óriási sikerrel lépett fel az Opus Jazz Clubban. Egy másik projektje, a Daniel Erdmann - Samuel Rohrer “ten songs about real utopia”, Frank Möbus és Vincent Courtois közreműködésével, mely 2015 szeptemberben a GoetheJazz sorozat keretében hangzott el az Opusban, elnyerte a Német Kritikusok Díját.

Igen hosszú azok névsora, akikkel Erdmann együtt játszott és dolgozott: Aki Takase, Ed Schuller, Joachim Kühn, Yves Robert, Conny Bauer, Gebhard Ullmann, Vincent Courtois, André Minvielle, Louis Sclavis, Heinz Sauer, Frank Möbus, Herb Robertson, Tony Buck, Axel Dörner, John Betsch, Rudi Mahall, Hasse Poulsen, Peter Kowald, Paul Brody, vagy Chris Dahlgren, hogy csak néhányukat említsük.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

MŰSOR: Wagner: Tannhäuser - nyitány, WWV 70 Beethoven: 3. (c-moll) zongoraverseny, op. 37 Sosztakovics: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Concerto Budapest Vezényel: Keller András

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!