RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Elza, vagy a világ vége – hadművelet két részben

Elza, vagy a világ vége – hadművelet két részben

Babits Mihály Elza pilóta vagy a tökéletes társadalom című regényét felháborítóan megbolygatva.
A Miskolci Nemzeti Színház előadása

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 25. szerda, 20:30

Igen, a mi mai világunk. Annak a sokat bámult, XX. századi kultúrkör szaknak mi vagyunk a végső eszménye. Az örök harc társadalma: a tökéletes társadalom, melyben a cselekvő és kollektív élet kizárja a dekadens kultúrát, mely köztudomás szerint a régi Európa egyik rákfenéje volt. Mindaz, ami az akaratot bénítja, a cselekvést gyengíti, az erkölcsöket rontja, a fantáziát megfertőzi, az egyén önérzését fölcsigázza, az öncélú művészet, a szellemi tudomány, a metafizikai gondolat, az érzelmi komplikációk kultusza, eltűnt, vagy leszorult azzá, ami! Üres játékká, melyet senki sem vesz nagyon komolyan.

De minden relatív.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az „Elza, vagy a világ vége” című előadásunkban stroboszkóp világítási effektust alkalmazunk a színpadon. A villogó fény, az arra érzékenyeknél, egészségügyi problémát okozhat!

A k2 Színház 2010 nyarán alakult független színházi műhely, amely a Kaposvári Egyetem akkor másodéves színész-hallgatóiból szerveződött. A csapatot két akkor másodéves hallgató, Benkó Bence és Fábián Péter alapította közösen. A k2 Színház repertoárja kettejük írói és rendezői együttműködésére épül, az immáron Budapesten működő társulat az egyik legígéretesebb fiatal színházi alkotói csapat jelenleg Magyarországon. A k2 színháznak jelenleg több előadása is fut Budapesten (Züfec, Cájtstükk, Sömmi, Röpülj, lelkem!). A csapat vezetői először dolgoztak a Miskolci Nemzeti Színházban, Babits Mihály Elza pilóta vagy a tökéletes társadalom című műve alapján hozták létre az Elza, vagy a világ vége előadást, Prohászka Fanni, Harsányi Attila, Farkas Sándor, Fandl Ferenc főszereplésével.

A 2017/2018 évadban újra  Miskolcon dolgoztak az alkotók, a Miskolci Nemzeti Színház és a k2 Színház közös produkciójaként jött létre az Emberek alkonya.

Miskolczi Elza, lányka – PROHÁSZKA FANNI
dr. Miskolczi Mózes, apja és szülészorvos – HARSÁNYI ATTILA
Miskolcziné Görömbölyi Mária, anyja – SZIRBIK BERNADETT
Miskolczi Máté, testvére és ezredes / Miskolczi Márk, testvére és százados /
Miskolczi Lukács, testvére és hadnagy / Miskolczi János, testvére és tizedes,
Miskolczi Gáspár, testvére és közlegény / Miskolczi Menyhért, testvére és közlegény/Miskolczi Boldizsár, testvére és halott – FARKAS SÁNDOR
Babits Mihály, Nyugatos kém * Cenci, bejárónő – FANDL FERENC
Káder Kata, kommunista kém / Mályi Margit, Csaba párja – PITI EMŐKE
Nyilas Mihály, nemzetiszocialista kém /Arnóti Dezső, Elza szerelme – FECZESIN KRISTÓF
Radostyán Tihamér, „kalóz”  – RÓZSA KRISZTIÁN
Hejő Csaba, közlegény – KOKICS PÉTER
Bőcsi Jónás, tanító és pap – SZEGEDI DEZSŐ Jászai-díjas
Görömbölyiné Neumann Magdolna, nagymama – MOLNÁR ANNA

Látvány: JELI SÁRA LUCA
Dramaturg: SÉNYI FANNI
Zene: HORVÁTH SZABOLCS
Súgó: MÁRTON B. ANDRÁS
Rendezőasszisztens-Ügyelő: EGYÜD TÜNDE

 Író/Rendező: FÁBIÁN PÉTER, BENKÓ BENCE

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

Ajánló


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!