RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Először..., másodszor.... - Hárommillió, tizenkettedszer - AEGON Művészeti Díj
2

Először..., másodszor.... - Hárommillió, tizenkettedszer - AEGON Művészeti Díj

Krasznahorkai László kapta az Aegon Művészeti Díjat - ünnepi irodalmi est
Április 5-én 19 órától ünnepi irodalmi est lesz az Aegon Művészeti Díjjal: zenével, filmmel, színészekkel, és Krasznahorkai Lászlóval, 2017 legjobbnak választott kortárs magyar írójával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 5. szerda, 19:00

Krasznaihorkai Lászlónak a Báró Wenckheim hazatér című művéért ítélték oda - jelentette be Zatykó Péter, az Aegon Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten.

"Ez a regény azóta készült, mióta egyáltalán irodalommal foglalkozom. Nem is egészen ösztönös, hanem némileg elhatározott szándék volt bennem, hogy lezárjam a korábban írt regények sorát. Ez azt is jelenti, hogy regényként ez mindenképpen az utolsó ilyen művem." /Krasznahorkai László/

Az idén tizenkettedik alkalommal átadott Aegon Művészeti Díj Magyarország legrangosabb, független magánalapítású díja, az előző év legjelentősebb, magyar nyelven megjelent kortárs szépirodalmi alkotását ismeri el.

2017-ben közel száz kötetet jelöltek a könyvkiadók, a szűkített tízes lista a hét fős zsűri szavazataiból születik. A minden évben új összetételű zsűri tagjai – irodalmárok, tanárok és kritikusok – nem tudnak egymásról a shortlist összeállításakor, titkos online felületen szavaznak, így nem befolyásolhatják egymást. A tízes lista alapján aztán az Aegon Művészeti Díj zsűrije már élő, konszenzusos szavazással dönt a nyertesről. A zsűri elnökét és tagjait a díjazottat bejelentő sajtótájékoztatón ismerheti meg a közönség.

Krasznahorkai díjnyertes művét hol Borbély Alexandra, hol Kocsis Gergely kelti életre, a szórakoztató estét pedig Winkler Nóra vezeti.

2016 legjobb írója köré fergeteges estét kerítünk. Sok nevetéssel, erős szövegekkel, élő zenével és szeretnivaló filmekkel.
Bemutatjuk a mezőnyt, ahol a legjobbak közt lett legeslegjobb, megkérdezzük hogyan írta, közben mire gondolt, és amúgy szereti-e a hasát. Belesünk az otthonába és megnézzük, hogy bírja, ha perceken át szembe dicsérik.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

Ajánló


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!