RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Electrify vol. 12 // Jenny Hval (NO), Yves Tumor (US), TBA

Electrify vol. 12 // Jenny Hval (NO), Yves Tumor (US), TBA

Letaglózó erejű, úttörő popzene, soul és kísérleti elektronika: Jenny Hval és Yves Tumor a 12. Electrify-on. Két lenyűgöző egyéniség, akik félelmeiket és vágyaikat személyes hangvételű, rendkívül érzékeny dalokban fejezik ki.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 4. szombat, 20:00

A norvég Jenny Hval-t zsigeri, különböző művészeti formákon átívelő munkássága mára a popzene legbátrabbjainak nemzetközileg is elismert előadói közé emelte. Legyen szó regényeiről, vizuális munkáiról, előadásairól vagy épp zenéiről, művei többnyire összetettségük ellenére is könnyen megfoghatóak, miközben a legkülönbözőbb tabuk eltörlésének finom feszültsége mindig bennük lappang. Hatodik nagylemeze, a neves brooklyni Sacred Bones kiadónál 2016 szeptemberében megjelent Blood Bitch egy vámpíros konceptalbum álcája alatt a menstruáció és a nőiség témáit járja körbe, mítoszok és személyes vallomások segítségével. A sokszor szokalan struktúrát és dramaturgiát követő dalaiban – melyek ténylegesen a kortárs avantgárd pop csúcsteljesítményét jelentik –, elénk tárul a könyörtelen, megalkuvást és piaci trendeket nem ismerő őszintesége, ami felráz és ámulatba ejt.

Az Yves Tumor név mögött álló Sean L. Bowie a legfiatalabb amerikai művészgeneráció egyik sokszínű alakja, aki a kifejező, kísérletező soul, a harsány zaj és az atmoszférateremtő, érzékeny ambient halmazai környékén alkot. Először akkor nyílt ki előtte a világ, amikor húsz évesen megismerte Mykki Blancot, majd rajta keresztül más globális hatású kortársait. Ekkorra már basszusgitáron, gitáron, dobon és zongorán is játszott, produceri és dalszerzői tehetségére pedig újdonsült barátai is hamar felfigyeltek. Évekig turnézott Mykki Blancoval, aki később ki is adta a zenéjét, közös lemezt készített egyebek mellett Chino Amobival és James Ferraroval. Legújabb szóló albuma Serpent Music címmel 2016 szeptemberében jelent meg Bill Kouligas fontos kiadójánál, a PAN-nél ami a paranoia, a társadalmi feszültségek és a hiány problémáit dolgozza fel.

 

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!