RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Brahms-zongoranégyesek / Várdai István,Várjon Dénes,Szűcs Máté, Baráti Kristóf

Brahms-zongoranégyesek / Várdai István,Várjon Dénes,Szűcs Máté, Baráti Kristóf

A kamarazene bensőséges, megszólalásmódja is intim. De vajon mindig az? Van, amikor mégsem. Brahms zongoranégyesei például olyan dúsan zengő hangzású darabok, hogy e műveket hallgatva úgy érezzük: a zeneszerző a szimfonikus zene iránti sóvárgását fejezte ki a takarékos hangszer-összeállítás keretei között.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 11. péntek, 19:30

Egy hangverseny, amelyre a New York-i Carnegie Hallban is tódulna a közönség. Várjon Dénes, Baráti Kristóf és Várdai István három olyan muzsikus, akinek neve az utóbbi években gyakran szerepelt a Bachtrack internetes oldal sikerlistáin, a világ legkeresettebb művészeinek névsorában: az elmúlt esztendőkben mindhárman voltak itt első helyezettek. Kipróbált művésztársuk, Szűcs Máté pedig a Berlini Filharmonikusok szólóbrácsása. Négy világklasszis muzsikus szövetkezik, négy olyan művész, aki már sokszor bizonyította, hogy tökéletesen szót ért egymással. Kamarazenélésük Marlboro szellemét idézi - azét a Marlborói Fesztiválét, amelynek Várjon Dénes visszatérő közreműködője.
Johannes Brahms zongoranégyesei a romantikus kamarazene-irodalom legnagyobb remekművei közé tartoznak: páratlan tematikus bőségükkel, színgazdagságukkal találkozni mindig boldogító élmény. Derű és ború gazdagon árad mindhárom műből - de akár sötét, akár világos a tónus, mindig nagyon erőteljes. A dús hangzás igénye az, amely miatt ezt a műcsoportot Brahms életművében bátran nevezhetjük szimfonikus kamarazenének. A darabok értéke alapján csak furcsállható, hogy e három alkotás szinte soha nem hallható a hangversenytermekben. A verbunkos zárótételű g-moll kvartett még elvétve megszólal olykor, a másik két opus azonban már végképp fehér holló. Itt az alkalom, hogy eszményi előadásban hallgassuk őket!

Műsor:

Brahms: Nr. 1, g-moll, op. 25
Brahms: Nr. 3, c-moll, op. 60
Brahms: Nr. 2, A-dúr, op. 26

Közreműködők:

hegedű. Baráti Kristóf
brácsa: Szűcs Máté
cselló: Várdai István
zongora: Várjon Dénes

 

Ajánlatunk


A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!