RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


BOSCH: A Gyönyörök kertje

BOSCH: A Gyönyörök kertje

A művészet templomai: BOSCH - A gyönyörök kertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 2. kedd, 13:15

BOSCH: Garden of Dreams
Spanyol dokumentumfilm, 90 perc, 2016
Eredeti nyelven, magyar felirattal

Rendező: (Reindert Falkenburg eredeti ötlete alapján) José Luís López Linares

Az egyetlen pontos dátum, amit Hieronymus Bosch életművével életével kapcsolatban ismerünk, az a halálának időpontja: 1516. augusztus 9-én, 500 éve hunyt el.

Hieronymus Bosch 1450 körül született németalföldi festő, a művészettörténet talán legtöbbet vitatott és legtöbbféleképpen értelmezett alakja. Festményeinek fő témája az emberi bűnök, gyengeségek bemutatása és ostorozása. Alkotásain a szimbolikus alakok és tárgyak olyan összetett, eredeti és fantáziadús ikonográfia részei, amelynek értelme még a saját korában is homályos maradt. Bosch arra használta a démonok, félig emberi, félig állati alakok és gépek képeit, hogy félelmet és zavart keltsen. Művészete, amely hosszú évszázadokra feledésbe merült, végül ösztönzést adott a 20. század szürrealista mozgalmainak.

Halálának 500. jubileuma alkalmából a madridi Prado Múzeum egy nagyszabású tárlattal emlékezett a kiváló mesterről. Ezen a tárlaton került a közönség elé Bosch talán legismertebb, legfontosabb festménye, A GYÖNYÖRÖK KERTJE (Garden of Dreams).

A film olyan ismert művészek segítségével enged bepillantást ebbe a remekműbe és alkotójának gondolkodásába, mint Salman Rushdie, Orhan Pamuk és Renée Fleming.
 

Bemutató dátuma: 2016.09.01.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

 

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!