RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Barokk triók / Régizene Fesztivál

Barokk triók / Régizene Fesztivál

A barokk triókat megszólaltató muzsikusok mindegyike tagja a Szokos Augustin által alapított Budapesti Bach Consortnak.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 3. péntek, 17:00

A még zeneakadémiai tanulmányait végző hegedűs, Lachegyi Róza számos helyen fellépett már Európa-szerte; az Orfeo Zenekar tagjaként Helmuth Rilling irányításával is játszott. A viola da gamba nemzetközi hírű mestere, Szabó Zsolt csellistaként kezdte tanulmányait. Tudását nemzetközi szaktekintélyek kurzusain tökéletesítette. 2002-től elsősorban a 16.-17. századi magyar zenét kezdte játszani és kutatni, e munkássága eredményeként feldolgozásaival 2005-ben megjelent együttesének ötödik, Kájoni kódex című lemeze. Több évtizedes pályafutása alatt szinte valamennyi régizene-együttessel játszott már. A Zeneakadémián zeneszerzői és karmesteri diplomát szerzett Szokos Augustin először trombitán és klarinéton tanult. A historikus előadói gyakorlat azonban olyan mély hatással volt rá, hogy jelenleg csembaló és kamarazene szakos hallgató, emellett évről évre világhírű előadóművészek - többek közt Rachel Podger, Simon Standage, Barthold Kuijken, Jordi Savall, Michel Laplénie, Helmuth Rilling és Vashegyi György - kamarazenei és karmesteri mesterkurzusain is részt vesz.

    - Veracini: Sonata prima (g-moll), op. 1
    - Overtura
    - Aria
    - Paesana
    - Minuet
    - Giga
    - Leclair: I. (e-moll) szonáta, op. 2
    - Adagio
    - Allegro ma poco
    - Sarabanda
    - Allegro
    - J. S. Bach: A fúga művészete (Fúga két klavicembalóra), BWV 1080 - Szokos Augustin átirata
    - Forma recta
    - Forma inversa
    - Veracini: XII. (d-moll) szonáta („Sonate accademiche”), op. 2
    - Passagallo
    - Capriccio cromatico
    - Adagio
    - Ciaccona

Rendező: Müpa

 

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!