RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Bacsó Kristóf TRIAD és Lionel Loueke (USA/Benin) – Pannon Blue (BMC Records lemezbemutató koncert)

Bacsó Kristóf TRIAD és Lionel Loueke (USA/Benin) – Pannon Blue (BMC Records lemezbemutató koncert)

Bacsó Kristóf szaxofonosként és zeneszerzőként is a hazai jazzélet egyik meghatározó alakja. Számos munkája jelent meg lemezen, többségük a BMC Records gondozásában: kvartett, kvintett és big band; koncert- és stúdiófelvételek.

Az Opus és a BMC koncettermének látogatói gyakran találkozhatnak vele különböző formációk tagjaként, vagy vendégeként – talán elég csupán annyit említenünk, hogy ő a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra egyik vezető szólistája és zeneszerzője. 

Immár negyedik éve Bacsó legfontosabb saját zenekara a Berklee-t megjárt magyar jazzmuzsikusból álló Triad, mely megalakulása óta jelentős pozícióra tett szert a hazai jazz színtéren. Ennek a folyamatnak volt fontos állomása az, amikor 2015 decemberében az Opus Jazz Clubban élőben rögzítették a csapat első lemezének anyagát. Bacsó a koncertre és az azt megelőző próbákra meghívta az amerikai, de Beninből származó gitáros-énekesszerzőt, Lionel Louekét is, akivel még az Amerikában töltött évek alatt barátkozott össze. 

A gitáros olyan pillanatban érkezett vendégségbe a Triadhoz, amikor a zenekar csúcsra ért: elég ideje voltak már együtt, és rengeteg megvalósításra váró ötlet lapult a puttonyukban. Loueke egyformán izgalmas, amikor unisono követi a dallamot, vagy éppen ellenpontoz. Bacsó régi társa Tzumó Árpád, aki elképesztően érzi a Fendert, máshol pedig ensemble-játékosi képességeit kamatoztatja, összetartja a szóló szaxofont és a feltett zenei kérdésekre válaszoló, majd éppen visszakérdező gitárt. A zenekar legfiatalabb tagja Juhász Márton, aki szinte minden stílusban otthon érzi magát, bár az is biztos, hogy az afrikai ritmusok iránt különös vonzalmat táplál. 

A nagy sikerű koncert anyagából összeállított, Pannon Blue című lemez tavaly decemberben jelent meg a BMC Records kiadásában. „A TRIAD-ot három éve hoztuk létre, hogy közösen fedezzük fel a nagy zenei ismeretlent, azokat a soha nem látott tájakat, ahova csak egymás segítségével tudunk eljutni. Ehhez a kalandhoz csatlakozott hozzánk a nagyszerű gitáros, Lionel Loueke, aki nyitottságával, alázatával és különleges személyiségével még szebbé és izgalmasabbá tette utazásunkat. Úgy érzem, hogy a zene befogadott minket és új otthonra leltünk” írja Bacsó a lemez kísérőszövegében.

Bacsó Kristóf - szaxofon
Oláh Tzumo Árpád - billentyűs hangszerek
Juhász Márton - dob

Lionel Loueke - gitár

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánló


Jurassic World: Bukott birodalom (2D) Amerikai-spanyol kalandfilm, 2018

Egy csók és más semmi operett két felvonásban Az előadás időtartama: 140 perc…

Írta: Alfonso Paso Fordította:Horváth János