RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Ázsia szívében 2: Okayamai Gakugeikan Művészeti Akadémia Nagyzenekara

Ázsia szívében 2: Okayamai Gakugeikan Művészeti Akadémia Nagyzenekara

A világot járt japán csodazenekar végre Budapesten!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 27. kedd, 19:30

7 dolog, amit illik tudnod a japán komolyzenéről

 

 

Okayamai Gakugeikan Művészeti Akadémia Nagyzenekara sokszínű és kivételesen izgalmas programmal várja a hazai közönséget! Ismerje meg a részleteket:

Az együttes egyedülálló tolmácsolásában hallhatjuk James Barnes világhírű Szimfonikus nyitányát, Philip Sparke brit szerző japán hősöknek írt művét, majd Ottorino Respighi révén megidézik az olasz életérzést a zenészek. A Molly a parton eredetileg énekhangra íródott, de a fúvósok teszik felejthetetlenné. A nemezetközi hírű Jan Van der Roost korálja kihagyhatatlan, Toshio Mashima műve pedig egy csipet, üdítő jazzt csempész az estébe. A Fu-Mon Szélvihar jóval filozófikusabbnak ígérkezik, A vándorló palota zenéje pedig minden anime rajongó számára jól ismert. A Berlioz féle Rákóczi-indulót kifejezetten a számunkra tanulta be az együttes, végül pedig ismét Philip Sparke egy szerzeményével, mégpedig egy valódi különlegességgel, egy népszerű rádió szignáljából komponált koncertművel zárul az est. 

 

Japánban a zene sokkal fontosabb része az emberek életének. A tradicionális japán formákon túl, 1872 óta a magán- és közoktatásnak egyaránt kötelező elemei a nyugati klasszikusok. Nem véletlen, hogy mára olyan városok, mint Bécs, New York vagy London mellett a nyugati klasszikus zene fellegvára lett Tokió is. Különösen nevesek a gimnáziumi és egyetemi zenekarok, amelyek sok évtizedes történetük során világszerte ismertek lettek.

Az Okayama zenekart 1960-ban alapították. Japán  festői szépségű  Okayama prefektúrájában található, Szaidaidzsi  városában. 1300  diák tanul  itt. A  zenekarban  1974  óta  zenél  együtt   150 növendék.  Évente a  helyi  őszi bérletsorozatukon felül  40 koncertet adnak  Japán szerte. Kétévente külföldön  turnéznak,  az Egyesült Államokban, Ausztráliában és több európai államban, Dániában és Ausztriában léptek már  fel.

2011-ben  a Floridai Zenetanárok Egyesületének éves konferenciájára mint Japán képviselője kaptak meghívást  és nagy sikert arattak fellépéseikkel. Japánban  tizenhat alkalommal szerepeltek országos versenyeken és öt alkalommal aranyéremmel tértek vissza az iskolába. 2013-ban erős nemzetközi mezőnyben versenyeztek egy ausztriai Fúvószenekari Fesztiválon, ahol különleges elismerésként megkapták a nagydíjat.

Budapesti szereplésük egy hosszabb turné része, a megelőző napon nem kissebb helyen, mint a  bécsi Musikvereinben adnak koncertet.

 

VEZÉNYEL: Nakagawa Shigenori

 

Műsor terv:

James Barnes: Szimfonikus nyitány, Op. 80
Philip Sparke: Újra felkel a nap 
Ottorino Respighi: Róma fenyői
A Villa Borghese fenyői.  Fenyőfák egy katakombánál.  A Gianicolo fenyői.  A Via Appia fenyői
Percy Aldridge Grainger: Molly a parton
Jan Van der Roost: Canterbury korál
Toshio Mashima: Koncert-induló “Az édes májusi szellő” -részlet darabból
Hisashi Hoshina: Fu-Mon Szélvihar, hullámok
Joe Hisaishi: Üvöltés a rengő kastélyban.   Vándorló palota című film zenéjéből.
Hector Berlioz: Rákóczi-induló a “Faust elkárhozása” c. drámai szimfóniából, Op.24
 
 

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!