RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Antré 5 // AVOEC PERFORMANCE (USA-BR): RMQS

Antré 5 // AVOEC PERFORMANCE (USA-BR): RMQS

A Trafó és a Műhely Alapítvány közös programsorozatában, az Antréban új kezdeményezéseknek, friss szemléletű fiatal alkotóknak kíván bemutatkozási lehetőséget teremteni a Trafó Stúdióban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 27. hétfő, 19:00

Az RMQS (Raising My Queer Self – Felnevelni  queer önmagam) olyan sokszínű előadás, amely szöveget, mozgást, hangot, jelenlétet és hiányt kombinál, miközben a queerséghez kötődő témákat boncolgatja. Az előadás különös hangsúlyt fektet arra, milyen lehet egy olyan környezetben nevelkedni, amelyik nem fogadja el a nem-hetero identitást. A művészek személyes élményeikre és kérdéseikre támaszkodva fedezik fel a megélt pillanatok közötti hézagokat és nyitják meg a tudatot mindarra, ami egy adott szituációban történik.

Az AVOEC-et a brazil Luiza Moraes és  az amerikai Lori Baldwin alapította, ők Budapesten találkoztak 2013-ban. Az AVOEC olyan munkákat hoz létre, amelyek szembeszállnak a binaritással, elfogadhatóvá teszik a bizonytalanságot, miközben az experimentális és tradicionális művészet határait feszegetik.

RMQS (Raising My Queer Self) is a versatile performance that combines text, movement, sound, presence and absence as it engages with issues surrounding being queer - particularly within the process of growing up in an environment that is not accepting of a non-hetero identity, using the artists' personal experiences and questions. The artists explore the interstices of the lived moment, and open up our perception to all that exists in the situation.

Alkotók, előadók: Lori Baldwin, Luiza Moraes

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!