RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Alessandro Baricco: Selyem - Forte Társulat/Szkéné

Alessandro Baricco: Selyem - Forte Társulat/Szkéné

a Forte Társulat és a Szkéné Színház közös előadása
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 24. csütörtök, 19:00

Hervé Joncour ifjú feleségét hónapokra magára hagyva időről időre kalandos úton Japánba megy, hogy újabb és újabb szállítmányokkal biztosítsa az otthoni közösség számára a tisztes megélhetést, a selyem előállításához szükséges feltételeket. A távoli szigetország szociokulturális zártsága egyre feszültebbé és rejtélyesebbé teszi a fiatalembernek vendéglátójával és még inkább annak különös szépségű nőtársával való viszonyát. Míg a hazatérés mindig a nyugodt és jól kiszámítható jövő perspektíváját kínálja, addig a romló történelmi viszonyok között lassan életveszélyessé váló elutazás épp ellenkezőleg a boldoságkeresés reménytelenségét és a vágyak elemésztődését hozza magával. Az ismeretlen nő iránti főként szexuális természetű vonzódás törvényszerűleg felborítja a családi egyensúlyt hirdetve itt is, ott is az elmúlás, a pusztulás egyetemességét.

A novella narrációs technikájából adódó néma szemlélődés karakteres minőséget biztosít annak a számtalan apró mozdulatból felépülő áttetsző és egyben festményszerűen érzéki világnak, melynek nyugati és keleti pólusán egyaránt a csend és a visszafogottság jellemzi férfi és nő találkozásait. Az elhallgatás és emlékezés filozofikus mélységeit hajlékonyan feltáró mű színrevitele játékos kísérleti terepe lehet a társulatra jellemző feszes és dinamikus kifejezésformák kilazításának és új színpadi fogalmazásmódok felfedezésének.

  

Ajánlatunk


Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta az egyik legkedveltebb mese a kisgyermekek körében.

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!