RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


A művészet templomai: Pápai bazilikák 2D

A művészet templomai: Pápai bazilikák 2D

Olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2015
Magyar nyelven

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 25. szombat, 14:00

Rendező: Luca Viotto

Forgatókönyvíró: Laura Allievi
Operatőr: Massimiliano Gatti

Szereplők: Micol Forti, Adriano Giannini, Antonio Paolucci, Paolo Portoghesi,  Claudio Strinati

A Vatikáni Múzeum 3D és a Firenze és az Uffizi-képtár 3D alkotóinak új filmje Budapesten kizárólag az Uránia Nemzeti Filmszínház műsorán látható.

A látványos ismeretterjesztő film Róma, az örök város négy pápai bazilikáját mutatja be, a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság Rendkívüli Szentéve tiszteletére. A modern techológiával és speciális kamerabeállításokkal készített mozifilmben eddig sosem látott szemszögből tárul fel a Vatikáni Szent Péter-bazilika, a falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház és a Santa Maria Maggiore-bazilika története, épülete és páratlan műkincsgyűjteménye.

Az egyes helyszíneken neves művészeti szakértők kalauzolják végig a nézőket: közreműködik Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója, Paolo Portoghesi nemzetközi hírű építész, Claudio Strinati művészettörténész és Micol Forti, a Vatikáni Múzeum kortárs művészeti részlegének igazgatója.

A film olyan helyszíneket is bemutat, amelyek turisták által nem látogathatók, mint például a nyolcszögletű Szent Péter Műhely kupolaterme, ahol a bazilika átépítésének jegyzőkönyveit őrzik – többükön Michelangelo Buonarotti aláírásával –, a Vatikáni Apostoli Könyvtár Sixtus terme vagy az Apostoli Palota hercegi terme.

A monumentális épületek mellett olyan művészek munkáinak részletei is feltárulnak, mint Giotto di Bondone, Michelangelo Buonarroti, Gianlorenzo Bernini és további jeles itáliai alkotók. Az építészeti és képzőművészeti remekművek bemutatásán túl a film idézi a bazilikák régi csodálóit is, köztük Itália szerelmesét, a francia Stendhalt, aki "Római séták" című művében örökítette meg a négy bazilikában tett egykori látogatását.
Bemutató dátuma: 2016.12.15.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

2D-ben az Uránia műsorán

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!