RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


A katona története | nemzetközi mesterkurzus záró koncertje

A katona története | nemzetközi mesterkurzus záró koncertje

2018-ban indul útjára az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramja, fiatal karmesterek és zeneszerzők részére.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 14. szerda, 19:30

A mentorált hallgatók első alkalommal ezen a koncerten mutatkoznak be a magyar közönség előtt, mindjárt egy nagy klasszikussal, hiszen idén ünnepeljük a Sztravinszkij-darab lausanne-i premierjének századik évfordulóját. Nemcsak A katona története hangzik majd el, hanem a fiatal mentorált zeneszerzők erre az alkalomra íródó, az eredeti darab hangszerösszeállítását követő friss művei is. A koncertet egy hetes nemzetközi mesterkurzus előzi meg Eötvös Péter, Vajda Gergely és Johannes Schöllhorn német zeneszerző vezetésével, melyen Mácsai Pál is közreműködik. A kurzus legjobbjai és a mentorált hallgatók vezényelhetik az UMZE Kamaraegyüttest a záró koncerten, melyet élőben is követhetnek az érdeklődők live streamingen keresztül a BMC támogatásának köszönhetően.

Műsor:

Aaron Holloway-Nahum – Alex Nante: Variációk A katona történetére
Igor Sztravinszkij: A katona története

Közreműködik:

UMZE Kamaraegyüttes
Mesélő: Mácsai Pál
Moderátor: Becze Szilvia

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!