RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


3. Óbudai Danubia Zenekar

3. Óbudai Danubia Zenekar

Az Óbudai Danubia Zenekar hangversenye
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 24. kedd, 19:00

C. Debussy: Előjáték az „Egy faun délutánjá”-hoz
I. Sztravinszkij: Orpheus – balett
J. Sibelius: Négy legenda

Vezényel: Hámori Máté

Egy közismert repertoárdarab és két ritkábban bemutatott kompozíció koktélja – ez a Danubia Zenekar műsorának receptje. Debussy műve, melyet Mallarmé verse ihletett, talán az egyik legismertebb impresszionista zenei alkotás. A színek és hangulatok kifinomult érzékenységgel történő ábrázolása, ami Debussy stílusának egyik legfőbb jellemzője, a mai napig különleges élményt nyújt a hallgatóság számára.
Sztravinszkij Orpheus címűbalettjét George Balanchine orosz származású koreográfus felkérésére írta. A mitológiai témájú műzenei anyagában felfedezhető az első neves operaszerző, Monteverdi, valamint a legnagyobb barokk mester, Bach hatása is, a jellegzetes Sztranvinszkijre jellemzőhangszerelési és ritmikai elemek mellett.

Sibelius a finn zeneirodalom legnevesebb képviselője. Finlandia címűszimfonikus költeménye Finnország második himnuszának is tekinthető, d-moll hegedűversenye is gyakran hallható a világ különbözőhangversenytermeiben. A „Négy legenda”, amely Lemminkäinen-szvit néven is ismert, eredetileg operai alapanyagnak szánt szvit, ami sokszínű-en mutatja be a finn hősköltemény, a Kalevala egyik kedvelt alakját, Lemminkäinent. A szvitből a 2. tétel, „A tuonelai hattyú” vált igazán népszerűvé.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a nézőhöz, betekintést enged abba a világba, amibe sokáig csak maga Turing léphetett be.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!